Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcstorta recept

Gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A linzertésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A vaníliakrémhez:

    • 0,5 l tej
    • 1cs vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 4 db nagy barack

    A tortazseléhez:

    • 1 cs tortazselé(piros)
    • 3 ek cukor
    • 2,5dl víz
    • 1 fürt fehér szőlő
    • 1 fürt kék szőlő

    Elkészítése:
    Linzertésztához a lisztet elkeverjük, a porcukorral, elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Majd a kerek tortaformába tesszük és megsütjük. A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk. A barackokat felkockázzuk és hozzáadjuk a kész pudinghoz, így öntjük rá a már megsült tésztára. Elkezdjük a szőlőszemeket rárakosgatni, félre rakom hűlni és elkészítjük a zselét a tetejére. A tortazselét és a cukrot összekeverjük, majd ráöntjük a vizet és felforraljuk, közben kevergetjük kb. 20 másodpercig. Kb. 5percig hagyom hűlni utána szépen egyenletesen, ráöntjük a tortaformába elkészült krémre és díszítésre. 2-3 órára berakjuk a hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá