Gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gyümölcstorta

Hozzávalók:
A linzertésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojás

A vaníliakrémhez:

  • 0,5 l tej
  • 1cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 4 db nagy barack

A tortazseléhez:

  • 1 cs tortazselé(piros)
  • 3 ek cukor
  • 2,5dl víz
  • 1 fürt fehér szőlő
  • 1 fürt kék szőlő

Elkészítése:
Linzertésztához a lisztet elkeverjük, a porcukorral, elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Majd a kerek tortaformába tesszük és megsütjük. A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk. A barackokat felkockázzuk és hozzáadjuk a kész pudinghoz, így öntjük rá a már megsült tésztára. Elkezdjük a szőlőszemeket rárakosgatni, félre rakom hűlni és elkészítjük a zselét a tetejére. A tortazselét és a cukrot összekeverjük, majd ráöntjük a vizet és felforraljuk, közben kevergetjük kb. 20 másodpercig. Kb. 5percig hagyom hűlni utána szépen egyenletesen, ráöntjük a tortaformába elkészült krémre és díszítésre. 2-3 órára berakjuk a hűtőbe.