Gyümölcstora szamócás krémmel recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál süteményliszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag szamócás ízű pudingpor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 5 dkg margarin
Díszítés:
- 15 dkg szamóca
- piros tortazselé
- víz
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk.
A kész masszát kivajazott és kilisztezett gyümölcstorta formába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 20 perc alatt.
Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni.
A pudingport egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatos kevergetés mellett a tejet. Felforraljuk és sűrűre főzzük. Ezután kihűtjük, hozzáadjuk a margarint és robotgéppel habosra verjük.
Az pudingos krémet a tortára tesszük és szépen elsimítjuk.
A friss szamócát megmossuk, levesszük a leveles részét és felszeleteljük. A szeleteket a krémre tesszük.
Ezután elkészítjük a tortazselét. Fél csomag zselét egy kis edénybe teszünk, majd adunk hozzá kb 1–1,5 dl vizet és lassú tűzön felmelegítjük, majd közepes hőmérsékletre visszahűtjük és a torta tetejére csorgatjuk, kanál segítségével eloszlatjuk.
A kész tortát szamóca virággal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »