Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös boleró torta recept

Gyümölcsös boleró torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 15 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 3 dl habtejszín
    • 3 dl tej
    • 1 tk citromlé
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 2 ek zselatin
    • 1 dl víz

    Tetejére:

    • 20 dkg cukor
    • 2 tasak piros boleró italpor
    • 7 dl víz
    • 2 tasak vaníliás pudingpor

    Díszítéshez:

    • 10 dkg eper
    • 10 dkg szőlő
    • 20 dkg ananászkonzerv

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporos lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

    Krém készítése:

    A pudingport a hideg tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és sűrűre főzzük. Beletesszük az 1 tk citromlevet és a citrom reszelt héját.
    A tejszínhabot keményre felverjük, és a krémhez adjuk.
    Vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, langyosra hűtjük, és a krémhez adjuk.

    Teteje:

    A cukrot kikeverjük a pudingporral és a boleró italporral. Felengedjük vízzel, megfőzzük, és kihűtjük.
    A megsült és kihűlt tésztát kivesszük a formából, rákenjük a citromkrémet, erre rá a boleró krémet, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

    Díszítés:

    Az epret megmossuk (a zöldjét nem vesszük le róla), és kettévágjuk, az ananászkarikákat is félbevágjuk.
    A torta tetejét kívülről körberakjuk kettévágott ananászkarikákkal, közéjük tesszük a félbevágott eper és szőlőszemeket, majd tálcára tesszük.

    A gyümölcsös boleró torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 193 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá