Gyümölcsös boleró torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 dl habtejszín
  • 3 dl tej
  • 1 tk citromlé
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 2 ek zselatin
  • 1 dl víz

Tetejére:

  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak piros boleró italpor
  • 7 dl víz
  • 2 tasak vaníliás pudingpor

Díszítéshez:

  • 10 dkg eper
  • 10 dkg szőlő
  • 20 dkg ananászkonzerv

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporos lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Krém készítése:

A pudingport a hideg tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és sűrűre főzzük. Beletesszük az 1 tk citromlevet és a citrom reszelt héját.
A tejszínhabot keményre felverjük, és a krémhez adjuk.
Vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, langyosra hűtjük, és a krémhez adjuk.

Teteje:

A cukrot kikeverjük a pudingporral és a boleró italporral. Felengedjük vízzel, megfőzzük, és kihűtjük.
A megsült és kihűlt tésztát kivesszük a formából, rákenjük a citromkrémet, erre rá a boleró krémet, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:

Az epret megmossuk (a zöldjét nem vesszük le róla), és kettévágjuk, az ananászkarikákat is félbevágjuk.
A torta tetejét kívülről körberakjuk kettévágott ananászkarikákkal, közéjük tesszük a félbevágott eper és szőlőszemeket, majd tálcára tesszük.