Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grillázsos diótorta recept

Grillázsos diótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg darált dió
    • 20 dkg cukor
    • 1 sütőpor
    • 3 evőkanál víz
    • 3 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál rum

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 25 dkg margarin
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 evőkanál rum

    Tetejére:

    • 10 dkg durvára vágott diót
    • 7 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét keményre felverjük,hozzáadva a cukor harmadát, majd a többi cukorral kikevert tojások sárgáját és a folyadékokat, majd a sütőporos átszitált liszttel és a darált dióval, rummal, együtt óvatosan elkeverjük. Ha a diót előtte kissé megpirítjuk, intenzívebb lesz az íze, az alkohol pedig könnyíti a tésztát.
    28 cm-es tortaformába simítjuk a masszát, kissé az oldala felé kihúzva a tésztát. 175-180 fokon kb 50 percig sütjük, tűpróbát végezzünk a sütés vége felé. A megsült tortalapot kihűtjük, majd 3 felé vágjuk.

    A tejet felfőzzük a pudingporral és a cukor felével,majd belekeverjük a diót. Pár percig főzzük, majd kihűtjük.
    A margarint kikeverjük habosra a kakaóval és a cukor felével, rummal. Végül összevegyítjük a pudingos és margarinos krémmel és alaposan kikeverjük. A kakaót csak a színe miatt tettem bele, de jól megfér a dióval rummal.

    Egy kis lábasba beletesszük a cukrot, majd gyantaszínűre karamellizáljuk. Miután felolvadt, és megszínesedett, hozzáadjuk a diót is. Sütőpapírra öntjük, majd ha kihűlt, összetörjük .

    A tortalapokat megkenjük krémmel, körbe is bevonjuk, majd grillázs darabkákkal és csokiforgácsokkal megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá