Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojások fehérjét keményre felverjük,hozzáadva a cukor harmadát, majd a többi cukorral kikevert tojások sárgáját és a folyadékokat, majd a sütőporos átszitált liszttel és a darált dióval, rummal, együtt óvatosan elkeverjük. Ha a diót előtte kissé megpirítjuk, intenzívebb lesz az íze, az alkohol pedig könnyíti a tésztát.
28 cm-es tortaformába simítjuk a masszát, kissé az oldala felé kihúzva a tésztát. 175-180 fokon kb 50 percig sütjük, tűpróbát végezzünk a sütés vége felé. A megsült tortalapot kihűtjük, majd 3 felé vágjuk.
A tejet felfőzzük a pudingporral és a cukor felével,majd belekeverjük a diót. Pár percig főzzük, majd kihűtjük.
A margarint kikeverjük habosra a kakaóval és a cukor felével, rummal. Végül összevegyítjük a pudingos és margarinos krémmel és alaposan kikeverjük. A kakaót csak a színe miatt tettem bele, de jól megfér a dióval rummal.
Egy kis lábasba beletesszük a cukrot, majd gyantaszínűre karamellizáljuk. Miután felolvadt, és megszínesedett, hozzáadjuk a diót is. Sütőpapírra öntjük, majd ha kihűlt, összetörjük .
A tortalapokat megkenjük krémmel, körbe is bevonjuk, majd grillázs darabkákkal és csokiforgácsokkal megszórjuk.