Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grillázskrémes csokoládétorta recept

Grillázskrémes csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói 2 db 20 cm-es tortaformához:

    • 7 dkg liszt
    • 1 ek kukoricaliszt
    • 2 ek kakaó
    • 1/2 tk sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 3 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Grillázskrém hozzávalói:

    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4 ek grillázs
    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg csokoládé (60 %-os)

    Elkészítése:

    Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot és adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra. (kb. 10 percig keverjük hogy jó habos legyen)

    Ezután szitáljuk a hab tetejére a sütőporral elkevert lisztet, a kukoricalisztet, és a kakaót, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze.

    A tortaformákat kenjük ki alaposan vajjal, és szórjuk meg liszttel, majd osszuk el kétfelé a tésztát és öntsük bele a formákba. (én szilikonos formában sütöttem, így csak vékonyan vajjal kentem ki)

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk a tésztát pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki egészen.

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután kanalanként keverjük hozzá a darált grillázst. (ízlés szerint tehetünk bele több porcukrot is)

    A habtejszínt verjük habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.

    Ezután osszuk el kétfelé a krémet.

    A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki. Ezután keverjük hozzá a kettéosztott krém egyik feléhez.

    Helyezzük tálcára az egyik teljesen kihűlt tésztalapot, majd kenjük rá a fehér krémet. Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot, és kanalazzuk a tetejére a csokoládés krémet.

    Az elkészült tortát tegyük be legalább egy órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá