Grillázskrémes csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói 2 db 20 cm-es tortaformához:

  • 7 dkg liszt
  • 1 ek kukoricaliszt
  • 2 ek kakaó
  • 1/2 tk sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 3 nagy tojás

Grillázskrém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 ek grillázs
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg csokoládé (60 %-os)

Elkészítése:

Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot és adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra. (kb. 10 percig keverjük hogy jó habos legyen)

Ezután szitáljuk a hab tetejére a sütőporral elkevert lisztet, a kukoricalisztet, és a kakaót, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze.

A tortaformákat kenjük ki alaposan vajjal, és szórjuk meg liszttel, majd osszuk el kétfelé a tésztát és öntsük bele a formákba. (én szilikonos formában sütöttem, így csak vékonyan vajjal kentem ki)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk a tésztát pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki egészen.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután kanalanként keverjük hozzá a darált grillázst. (ízlés szerint tehetünk bele több porcukrot is)

A habtejszínt verjük habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.

Ezután osszuk el kétfelé a krémet.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki. Ezután keverjük hozzá a kettéosztott krém egyik feléhez.

Helyezzük tálcára az egyik teljesen kihűlt tésztalapot, majd kenjük rá a fehér krémet. Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot, és kanalazzuk a tetejére a csokoládés krémet.

Az elkészült tortát tegyük be legalább egy órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.