Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés torta recept

Gesztenyés torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Nagyobb laphoz (26 cm átmérőjű):

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek víz
    • 8 ek kristálycukor
    • 2 ek vaniliás cukor
    • 1/2 cs sütőpor
    • 4 ek darált dió
    • 4 ek liszt

    Kisebb laphoz (18 cm átmérőjű):

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek víz
    • 4 ek kristálycukor
    • 1 ek vaniliás cukor
    • 1/4 cs sütőpor
    • 2 ek darált dió
    • 2 ek liszt

    Krémhez:

    • 500 g margarin
    • 500 g gesztenyemassza
    • 2 rumaroma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • vaníliás és porcukor izlés szerint

    Tetejére:

    • 1 l habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan kihabosítjuk, majd fakanállal belekeverjük a lisztben elkevert sütőport és diót.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapokat kihűtjük.

    A krém hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, majd az egészet jól kihabosítjuk. A tejsznt felverjük.

    A kihűlt lapokat ketté vágjuk. A lapokat betöltjük a gesztenyés krémmel, a nagyot körbekenjük tejszínhabbal, rátesszük a kisebbet, majd ezt is körbekenjük tejszínhabbal. A maradékkal ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá