Gesztenyés torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Nagyobb laphoz (26 cm átmérőjű):

  • 6 tojás
  • 2 ek víz
  • 8 ek kristálycukor
  • 2 ek vaniliás cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 4 ek darált dió
  • 4 ek liszt

Kisebb laphoz (18 cm átmérőjű):

  • 3 tojás
  • 1 ek víz
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 ek vaniliás cukor
  • 1/4 cs sütőpor
  • 2 ek darált dió
  • 2 ek liszt

Krémhez:

  • 500 g margarin
  • 500 g gesztenyemassza
  • 2 rumaroma
  • 2 tojás sárgája
  • vaníliás és porcukor izlés szerint

Tetejére:

  • 1 l habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan kihabosítjuk, majd fakanállal belekeverjük a lisztben elkevert sütőport és diót.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapokat kihűtjük.

A krém hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, majd az egészet jól kihabosítjuk. A tejsznt felverjük.

A kihűlt lapokat ketté vágjuk. A lapokat betöltjük a gesztenyés krémmel, a nagyot körbekenjük tejszínhabbal, rátesszük a kisebbet, majd ezt is körbekenjük tejszínhabbal. A maradékkal ízlés szerint díszítjük.