Gesztenyés torta

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:
Nagyobb laphoz (26 cm átmérőjű):

  • 6 tojás
  • 2 ek víz
  • 8 ek kristálycukor
  • 2 ek vaniliás cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 4 ek darált dió
  • 4 ek liszt

Kisebb laphoz (18 cm átmérőjű):

  • 3 tojás
  • 1 ek víz
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 ek vaniliás cukor
  • 1/4 cs sütőpor
  • 2 ek darált dió
  • 2 ek liszt

Krémhez:

  • 500 g margarin
  • 500 g gesztenyemassza
  • 2 rumaroma
  • 2 tojás sárgája
  • vaníliás és porcukor izlés szerint

Tetejére:

  • 1 l habtejszín