Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés pudingtorta recept

Gesztenyés pudingtorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1/2 cs sütőpor

    Krém:

    • 2 cs pudingpor
    • 1 liter tej
    • 6 ek cukor
    • 50 dkg gesztenye massza
    • 1 cs mazsola

    Elkészítése:
    Piskóta: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként adagoljuk hozzá, majd a tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéhez adjuk a lisztet, tojássárgáját és a sütőport. Óvatosan csomómentesre keverjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amint kihűlt gesztenyemasszát krumplinyomón át nyomunk, meg kenjük vele a
    piskótatésztát.

    Krém:
    2 Csomag pudingporból és 1 liter tejből pudingot készítünk,
    1 csomag mazsolát leforrázzuk, 5 percig áztatjuk benne, majd a mazsolát bele keverjük a forró pudingba.
    A kuglófformát hidegvízzel kiöblítjük, és a pudingot beleöntjük.
    2 órát a hűtőbe pihentetjük.

    Amikor kihűlt a puding, ráborítjuk a gesztenyés piskótára és óvatosan leemeljük a formát, majd tejszínhabbal díszítjük. Jó étvágyat hozzá. :)

    Sztori: Ajándékba kaptam egy kuglófformát és valamire szeretem volna használni.:) A kuglófért nem rajongunk.:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá