Gesztenyés pudingtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1/2 cs sütőpor

Krém:

  • 2 cs pudingpor
  • 1 liter tej
  • 6 ek cukor
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 1 cs mazsola

Elkészítése:
Piskóta: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként adagoljuk hozzá, majd a tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéhez adjuk a lisztet, tojássárgáját és a sütőport. Óvatosan csomómentesre keverjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amint kihűlt gesztenyemasszát krumplinyomón át nyomunk, meg kenjük vele a
piskótatésztát.

Krém:
2 Csomag pudingporból és 1 liter tejből pudingot készítünk,
1 csomag mazsolát leforrázzuk, 5 percig áztatjuk benne, majd a mazsolát bele keverjük a forró pudingba.
A kuglófformát hidegvízzel kiöblítjük, és a pudingot beleöntjük.
2 órát a hűtőbe pihentetjük.

Amikor kihűlt a puding, ráborítjuk a gesztenyés piskótára és óvatosan leemeljük a formát, majd tejszínhabbal díszítjük. Jó étvágyat hozzá. :)

Sztori: Ajándékba kaptam egy kuglófformát és valamire szeretem volna használni.:) A kuglófért nem rajongunk.:)