Franciakrémes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dl tejföl
- 1 ek ecet
- csipet só
Krémhez:
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 9 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1,2 l víz
- 1/2 l habtejszín
A mázhoz:
- 1/2 tk nescafé
- 5 ek tej
- 20 dkg cukor
- 7 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. 2 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk és nagy gáztepsi hátán megsütjük, majd két egyenlő kör alakú lapot vágunk ki a megsült tésztából.
A pudingporokat a cukorral és 2 dl vízzel simára keverjük.
Egy nagy edényben 1 l vizet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások kemény habját, amelyben már előzőleg 20 dkg porcukrot is elkevertünk.
Tovább forraljuk az egészet 3-4 percet és forrón az alsó lapra kenjük.
Az alsó lap köré egy kartonból vágtam keretet, melyet fóliával vontam be és úgy öntöttem bele a krémet.
A másik lapot bevontam mázzal, majd cikkekre vágtam. A karamellmázhoz a nescafét atejben feloldjuk és a cukrot hozzáadva kis lángon folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödik levesszük a tűzről és margarint keverünk hozzá.
A habtejszínt keményre felverjük, majd a krémre simítjuk, a habrózsákhoz, a torta körbevonásához hagyunk belőle.