Franciakrémes torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek ecet
  • csipet só

Krémhez:

  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 9 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1,2 l víz
  • 1/2 l habtejszín

A mázhoz:

  • 1/2 tk nescafé
  • 5 ek tej
  • 20 dkg cukor
  • 7 dkg margarin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. 2 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk és nagy gáztepsi hátán megsütjük, majd két egyenlő kör alakú lapot vágunk ki a megsült tésztából.

A pudingporokat a cukorral és 2 dl vízzel simára keverjük.

Egy nagy edényben 1 l vizet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások kemény habját, amelyben már előzőleg 20 dkg porcukrot is elkevertünk.

Tovább forraljuk az egészet 3-4 percet és forrón az alsó lapra kenjük.

Az alsó lap köré egy kartonból vágtam keretet, melyet fóliával vontam be és úgy öntöttem bele a krémet.

A másik lapot bevontam mázzal, majd cikkekre vágtam. A karamellmázhoz a nescafét atejben feloldjuk és a cukrot hozzáadva kis lángon folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödik levesszük a tűzről és margarint keverünk hozzá.

A habtejszínt keményre felverjük, majd a krémre simítjuk, a habrózsákhoz, a torta körbevonásához hagyunk belőle.