Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Focipálya torta recept

Focipálya torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10tojás
    • 10evőkanál cukor
    • 10evőkanál liszt
    • 1kk sütőpor
    • 1kk szódabikarbóna
    • 3evőkanál keserű kakaó
    • 1csipet só

    A krémhez:

    • 2tasak vaníliás puding por
    • cukor ízlés szerint
    • 5-6dl meggylé
    • üveg magozott meggy
    • 0,5 l cukrász tejszín
    • kevés zselatin, ha híg lenne a krém

    Díszítéshez:

    • formázható cukormáz
    • marcipán massza
    • zöld ételfesték

    Elkészítése:
    A tojásfehérjét kemény habbá verjük csipet sóval. Majd keverés közben adagoljuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a kakaóport. Csomómentes sima masszát kapunk. Sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsibe egyenletesen elosszuk a tésztát. 180fokon 20-25 percig sütjük. A krémhez a pudingot leírás szerint felfőzzük a meggylében, majd a lecsepegett meggyet belekeverjük. Hagyjuk hűlni, dermedni a hűtőben. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk megkenhetjük nagyon vékonyan meggy dzsemmel mind a két felét és rátesszük a pudingkrémet. A tetejére kis réteg tejszínhab. Ráfordítjuk a lap másik felét. A maradék habbal a torta külsejét megkenjük. Hűtőbe tesszük dermedni, míg elkészítjük a cukormázat. Majd ízlés szerint díszítjük Én marcipánból sodortam a pálya vonalait.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá