Focipálya torta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10tojás
  • 10evőkanál cukor
  • 10evőkanál liszt
  • 1kk sütőpor
  • 1kk szódabikarbóna
  • 3evőkanál keserű kakaó
  • 1csipet só

A krémhez:

  • 2tasak vaníliás puding por
  • cukor ízlés szerint
  • 5-6dl meggylé
  • üveg magozott meggy
  • 0,5 l cukrász tejszín
  • kevés zselatin, ha híg lenne a krém

Díszítéshez:

  • formázható cukormáz
  • marcipán massza
  • zöld ételfesték

Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük csipet sóval. Majd keverés közben adagoljuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a kakaóport. Csomómentes sima masszát kapunk. Sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsibe egyenletesen elosszuk a tésztát. 180fokon 20-25 percig sütjük. A krémhez a pudingot leírás szerint felfőzzük a meggylében, majd a lecsepegett meggyet belekeverjük. Hagyjuk hűlni, dermedni a hűtőben. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk megkenhetjük nagyon vékonyan meggy dzsemmel mind a két felét és rátesszük a pudingkrémet. A tetejére kis réteg tejszínhab. Ráfordítjuk a lap másik felét. A maradék habbal a torta külsejét megkenjük. Hűtőbe tesszük dermedni, míg elkészítjük a cukormázat. Majd ízlés szerint díszítjük Én marcipánból sodortam a pálya vonalait.