Ferrero rocher torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
- 15 dkg porcukor
- 50 dkg mogyoró (darálva)
- 7 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 5 dkg liszt
- 3 dkg holland kakaó
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Mogyorós csokoládékrém hozzávalói:
- 10 ek mogyorókrém (Nutella)
- 30 dkg vaj
- 40 dkg csokoládé
- 1 cs ostyalap
Mogyoróvajas bonbon hozzávalói:
- 4-5 ek mogyoróvaj
- 2 ek porcukor
- 1 db ostyalap
- 1 tábla csokoládé (nálam 70 %-os)
Elkészítése:
Tészta:
A porcukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a cukros tojáshabhoz. Ezután fakanállal forgassuk össze, majd adjuk hozzá a darál mogyorót, és óvatosan szintén forgassuk össze.
A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a formát)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 percig, tűpróbáig. (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjuk fel három egyforma lapba.
Krém:
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre visszahűlni.
A puha vajat keverjük össze a mogyorókrémmel, majd adjuk hozzá a lehűlt, de még folyós csokoládét és szintén keverjük alaposan össze. Ezután osszuk el három részre.
Összeállítás:
Az ostyalapot tördeljük össze apróra.
Az alsó tésztalapot tegyük rá egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krém 1/3-át. Ezután ízlés szerint szórjuk meg az apróra tördelt ostyalappal.
Ezután helyezzük rá a második tésztalapot, és szintén kenjük rá a maradék krém 1/3-át, és szintén szórjuk meg az apróra tördelt ostyalappal.
Végül helyezzük rá a harmadik tésztalapot, majd a maradék krémmel kenjük meg a torta oldalát és a tetejét.
Ezután az oldalát szórjuk körbe apróra vágott mogyoróval.
Díszítés:
A mogyoróvajat keverjük össze a porcukorral, és az apróra tördelt ostyalappal, majd tegyük be a fagyasztóba egy fél órára, hogy kissé megdermedjen és könnyen tudjuk megformázni.
Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd tegyük vissza a fagyasztó, hogy megdermedjen.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd vegyük ki a fagyasztóból a golyókat, és vonjuk be a csokoládéval. Ezután tegyük sütőpapírra, majd hagyjuk hogy a csokoládé megdermedjen.
Az elkészült golyókat ezután ízlés szerint helyezzük a torta tetejére.
Az elkészült tortát érdemes 1-2 órára a hűtőbe tenni, hogy a krém kissé megdermedjen, és könnyen tudjuk majd szeletelni.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.