Ferrero rocher torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ferrero rocher torta

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

  • 15 dkg porcukor
  • 50 dkg mogyoró (darálva)
  • 7 db tojás (közepes)
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg holland kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Mogyorós csokoládékrém hozzávalói:

  • 10 ek mogyorókrém (Nutella)
  • 30 dkg vaj
  • 40 dkg csokoládé
  • 1 cs ostyalap

Mogyoróvajas bonbon hozzávalói:

  • 4-5 ek mogyoróvaj
  • 2 ek porcukor
  • 1 db ostyalap
  • 1 tábla csokoládé (nálam 70 %-os)

Elkészítése:

Tészta:

A porcukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a cukros tojáshabhoz. Ezután fakanállal forgassuk össze, majd adjuk hozzá a darál mogyorót, és óvatosan szintén forgassuk össze.

A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a formát)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 percig, tűpróbáig. (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjuk fel három egyforma lapba.

Krém:

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre visszahűlni.

A puha vajat keverjük össze a mogyorókrémmel, majd adjuk hozzá a lehűlt, de még folyós csokoládét és szintén keverjük alaposan össze. Ezután osszuk el három részre.

Összeállítás:

Az ostyalapot tördeljük össze apróra.

Az alsó tésztalapot tegyük rá egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krém 1/3-át. Ezután ízlés szerint szórjuk meg az apróra tördelt ostyalappal.

Ezután helyezzük rá a második tésztalapot, és szintén kenjük rá a maradék krém 1/3-át, és szintén szórjuk meg az apróra tördelt ostyalappal.

Végül helyezzük rá a harmadik tésztalapot, majd a maradék krémmel kenjük meg a torta oldalát és a tetejét.

Ezután az oldalát szórjuk körbe apróra vágott mogyoróval.

Díszítés:

A mogyoróvajat keverjük össze a porcukorral, és az apróra tördelt ostyalappal, majd tegyük be a fagyasztóba egy fél órára, hogy kissé megdermedjen és könnyen tudjuk megformázni.

Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd tegyük vissza a fagyasztó, hogy megdermedjen.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd vegyük ki a fagyasztóból a golyókat, és vonjuk be a csokoládéval. Ezután tegyük sütőpapírra, majd hagyjuk hogy a csokoládé megdermedjen.

Az elkészült golyókat ezután ízlés szerint helyezzük a torta tetejére.

Az elkészült tortát érdemes 1-2 órára a hűtőbe tenni, hogy a krém kissé megdermedjen, és könnyen tudjuk majd szeletelni.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.