Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor ( én nem darálom le )
    • 5 evőkanál víz
    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg kakaó
    • 1 teáskanál sütőpor

    Töltelékhez:

    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 1 üveg magozott meggybefőtt
    • rum vagy rumaroma ízlés szerint
    • o,5 l habtejszín
    • 1 cs habfixáló

    Mázhoz:

    • 18 dkg cukor
    • 2 dkg kakaó
    • 3 ek víz
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:
    A tojásokat a cukorral habosra keverem, közben kanalanként hozzáadom a vizet. (Nem szoktam a tojásokat szétválasztani, hanem egyben verem fel, kb 10 perc kell neki, míg szépen felverődik.) A felverést befejezésével a sütőporral elkevert kakaós lisztet is hozzáadom óvatosan.
    A keveréket közepes tepsibe öntöm és 180 fokon tűpróbáig sütöm. Ha megsült tálcára teszem és ha kihűlt ketté vágom.
    Közben megcsinálom a tölteléket is.

    A pudingot megfőzöm, de nem tejben hanem a meggy levében (ha nincs 5 dl akkor pótoljuk ki vízzel, hogy annyi legyen),és langyosra hűtöm, de hagyok egy kis meggy levet amibe bele teszem a rumot vagy a rumaromát.
    Felverem a tejszínt a habfixálóval.
    A ketté vágott tortalapot, előbb meglocsolom a rumos lével majd, megtöltöm a pudinggal, utána egy ujjnyi tejszínnel kenem meg, majd szép sorba belenyomkodom a meggy szemeket. Ráteszem a felső lapot és az egészet bevonom a fenn maradt tejszínnel.Egy sablon segítségével csokimázzal (a cukrot felfőzzük a kakaóporral és a vízzel, majd ha kezd kihűlni belekeverjük a margarint is) rárajzoltam a francia bulldogot.

    Tipp:

    Én ezt a fajta piskótát sütöm, mert nem kell külön kevergetni.Én mindig több mázat készítek,hogy biztoselég legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá