Hozzávalók:
Piskóta:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, közben kanalanként hozzáadom a vizet. (Nem szoktam a tojásokat szétválasztani, hanem egyben verem fel, kb 10 perc kell neki, míg szépen felverődik.) A felverést befejezésével a sütőporral elkevert kakaós lisztet is hozzáadom óvatosan.
A keveréket közepes tepsibe öntöm és 180 fokon tűpróbáig sütöm. Ha megsült tálcára teszem és ha kihűlt ketté vágom.
Közben megcsinálom a tölteléket is.
A pudingot megfőzöm, de nem tejben hanem a meggy levében (ha nincs 5 dl akkor pótoljuk ki vízzel, hogy annyi legyen),és langyosra hűtöm, de hagyok egy kis meggy levet amibe bele teszem a rumot vagy a rumaromát.
Felverem a tejszínt a habfixálóval.
A ketté vágott tortalapot, előbb meglocsolom a rumos lével majd, megtöltöm a pudinggal, utána egy ujjnyi tejszínnel kenem meg, majd szép sorba belenyomkodom a meggy szemeket. Ráteszem a felső lapot és az egészet bevonom a fenn maradt tejszínnel.Egy sablon segítségével csokimázzal (a cukrot felfőzzük a kakaóporral és a vízzel, majd ha kezd kihűlni belekeverjük a margarint is) rárajzoltam a francia bulldogot.
Én ezt a fajta piskótát sütöm, mert nem kell külön kevergetni.Én mindig több mázat készítek,hogy biztoselég legyen.