Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor ( én nem darálom le )
  • 5 evőkanál víz
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor

Töltelékhez:

  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • o,5 l habtejszín
  • 1 cs habfixáló

Mázhoz:

  • 18 dkg cukor
  • 2 dkg kakaó
  • 3 ek víz
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, közben kanalanként hozzáadom a vizet. (Nem szoktam a tojásokat szétválasztani, hanem egyben verem fel, kb 10 perc kell neki, míg szépen felverődik.) A felverést befejezésével a sütőporral elkevert kakaós lisztet is hozzáadom óvatosan.
A keveréket közepes tepsibe öntöm és 180 fokon tűpróbáig sütöm. Ha megsült tálcára teszem és ha kihűlt ketté vágom.
Közben megcsinálom a tölteléket is.

A pudingot megfőzöm, de nem tejben hanem a meggy levében (ha nincs 5 dl akkor pótoljuk ki vízzel, hogy annyi legyen),és langyosra hűtöm, de hagyok egy kis meggy levet amibe bele teszem a rumot vagy a rumaromát.
Felverem a tejszínt a habfixálóval.
A ketté vágott tortalapot, előbb meglocsolom a rumos lével majd, megtöltöm a pudinggal, utána egy ujjnyi tejszínnel kenem meg, majd szép sorba belenyomkodom a meggy szemeket. Ráteszem a felső lapot és az egészet bevonom a fenn maradt tejszínnel.Egy sablon segítségével csokimázzal (a cukrot felfőzzük a kakaóporral és a vízzel, majd ha kezd kihűlni belekeverjük a margarint is) rárajzoltam a francia bulldogot.

Tipp:

Én ezt a fajta piskótát sütöm, mert nem kell külön kevergetni.Én mindig több mázat készítek,hogy biztoselég legyen.