Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál cukor
- 2,5 evőkanál finomliszt
- 2,5 evőkanál rétesliszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 kis poharas vanília puding
- 3 dl habtejszín
- étkezési zselatin
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Az egész tojásokat a kétféle cukorral gépi habverővel kemény habbá verjük egészen addig, míg a színe úgymond ki nem fehéredik (ez kb 5-7 perc). A kétféle lisztet öszekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd kézi habverő segítségével óvatosan összeforgatjuk a felvert tojásba.
A tésztát szilikonos sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába (25 cs-es) öntjük és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük. Sülés közben ne nyitogassuk a sütőt, mert akkor összeesik a tészta!
Ha kész, kivesszük és a tortaformában hagyjuk kihűlni.
A meggyet lecsepegtetjük, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a levét egy edényben felfogjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a pudiinggal. 1/3 részt kiveszünk a krémből (ezzel lesz a torta bevonva), a maradék 2/3-ból elkészítjük a tölteléket a következő módon.
A meggyléből kb 0,5 dl-t meglangyosítunk, a többit forróra melegítjük. A zselatinból 2 teáskanálnyit simára keverünk a langyos meggylével, majd rögtön ezután hozzáöntjük a felforrósított meggylevet és gyakori keverés mellett lehűtjük, ezután a meggyel együtt a vaníliás-tejszínes krémbe keverjük.
A piskótát kettévágjuk (ha a nagysága engedi, lehet háromfelé is), az alját visszatesszük a kapcsos tortaformába. Ráöntjük a meggyes krémet, majd ráhelyezzük a tészta tetejét és hűtőben hagyjuk kihűlni, hogy a zselatin megdermedjen és összefogja a krémet.
Ha kellően lehűlt, akkor a tortaforma széle mentén óvatosan körbevágjuk és levesszük róla a forma oldalát. Ezután az előzőleg félretett krémmel bevonjuk az egészet.
A tetejét meggyel és reszelt étcsokival díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »