Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fatörzs torta recept

Fatörzs torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Töltelék:

    • 1/2 csomag vanillincukor
    • 15 dkg csokoládé
    • 4 dl tej
    • 25 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg margarin

    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja
    • fél csomag sütőpor
    • 2 marék zsemlemorzsa
    • 1/2 csomag vanillincukor
    • 15 dkg cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    5 tojássárgáját 15 dkg cukorral félóráig, habzásig keverünk, majd 1/2 csomag vanillincukrot, 2 marék zsemlemorzsát, fél csomag sütőport és az 5 tojás kemény habját keverjük hozzá. Papírral bélelt nagyobb tepsiben vékony piskótalapot sütünk, közepes tűznél.

    Sütés után a lapokat a tepsi hosszában tenyérnyi széles csíkokra vágjuk. Őzgerincformát veszünk elő, melybe 1 réteg piskótalapot helyezünk, vastagon megkenjük az alábbi margarinos, csokoládékrémmel, utána ismét piskótalapot fektetünk a formába.

    Újra réteget kenünk a krémből. Ezt addig folytatjuk, míg a forma tele lesz. Ekkor kevés töltelékkel megkenve, egy db piskótaszelettel betakarjuk.

    Végezetül, ha kis gondot fordítunk a töltelékkel való munkára, a kész, s hideg helyen teljesen átfagyott sütemény (felszeletelve) olyan lesz, mint egy hosszában félbevágott fatörzs.

    Töltelék:

    5 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 4 dl tejjel, 15 dkg csokoládéval, fél csomag vanillincukorral sűrűre főzzük állandó keverés mellett.

    Keverve kihűtjük és 25 dkg habosra kikevert margarint teszünk hozzá.

    A kész, kiborított süteményt a töltelékkel kenjük meg kívülről, és hosszában villával hullámos vonalat húzunk díszítésül.

    Marcipánból gombákat, csigákat formálunk, és azzal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá