Fatörzs torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 1/2 csomag vanillincukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 4 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg margarin

Tészta:

  • 5 tojás kemény habja
  • fél csomag sütőpor
  • 2 marék zsemlemorzsa
  • 1/2 csomag vanillincukor
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojássárgája

Elkészítése:

5 tojássárgáját 15 dkg cukorral félóráig, habzásig keverünk, majd 1/2 csomag vanillincukrot, 2 marék zsemlemorzsát, fél csomag sütőport és az 5 tojás kemény habját keverjük hozzá. Papírral bélelt nagyobb tepsiben vékony piskótalapot sütünk, közepes tűznél.

Sütés után a lapokat a tepsi hosszában tenyérnyi széles csíkokra vágjuk. Őzgerincformát veszünk elő, melybe 1 réteg piskótalapot helyezünk, vastagon megkenjük az alábbi margarinos, csokoládékrémmel, utána ismét piskótalapot fektetünk a formába.

Újra réteget kenünk a krémből. Ezt addig folytatjuk, míg a forma tele lesz. Ekkor kevés töltelékkel megkenve, egy db piskótaszelettel betakarjuk.

Végezetül, ha kis gondot fordítunk a töltelékkel való munkára, a kész, s hideg helyen teljesen átfagyott sütemény (felszeletelve) olyan lesz, mint egy hosszában félbevágott fatörzs.

Töltelék:

5 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 4 dl tejjel, 15 dkg csokoládéval, fél csomag vanillincukorral sűrűre főzzük állandó keverés mellett.

Keverve kihűtjük és 25 dkg habosra kikevert margarint teszünk hozzá.

A kész, kiborított süteményt a töltelékkel kenjük meg kívülről, és hosszában villával hullámos vonalat húzunk díszítésül.

Marcipánból gombákat, csigákat formálunk, és azzal díszítjük.