Hozzávalók:
Töltelék:
Tészta:
Elkészítése:
5 tojássárgáját 15 dkg cukorral félóráig, habzásig keverünk, majd 1/2 csomag vanillincukrot, 2 marék zsemlemorzsát, fél csomag sütőport és az 5 tojás kemény habját keverjük hozzá. Papírral bélelt nagyobb tepsiben vékony piskótalapot sütünk, közepes tűznél.
Sütés után a lapokat a tepsi hosszában tenyérnyi széles csíkokra vágjuk. Őzgerincformát veszünk elő, melybe 1 réteg piskótalapot helyezünk, vastagon megkenjük az alábbi margarinos, csokoládékrémmel, utána ismét piskótalapot fektetünk a formába.
Újra réteget kenünk a krémből. Ezt addig folytatjuk, míg a forma tele lesz. Ekkor kevés töltelékkel megkenve, egy db piskótaszelettel betakarjuk.
Végezetül, ha kis gondot fordítunk a töltelékkel való munkára, a kész, s hideg helyen teljesen átfagyott sütemény (felszeletelve) olyan lesz, mint egy hosszában félbevágott fatörzs.
5 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 4 dl tejjel, 15 dkg csokoládéval, fél csomag vanillincukorral sűrűre főzzük állandó keverés mellett.
Keverve kihűtjük és 25 dkg habosra kikevert margarint teszünk hozzá.
A kész, kiborított süteményt a töltelékkel kenjük meg kívülről, és hosszában villával hullámos vonalat húzunk díszítésül.
Marcipánból gombákat, csigákat formálunk, és azzal díszítjük.