Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjjas Zila torta recept

Fahéjjas Zila torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 12 szeletes Zila torta forma
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • kevés sütőpor

    Krém:

    • 5 dkg cukor
    • 5 dkg vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 3 dl tejszín
    • olvasztott étcsokoládé vagy csokoládé öntet
    • mézeskalács fűszer
    • fahéj

    Bevonás:

    • 2 dl tejszín
    • szeletelt mandula

    Díszítés:

    • mézeskalács csillag
    • fahéj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd tovább tovább verjük.

    Kézi habverővel a tojások sárgáját kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a fehérje habot. Ha egyneművé kevertük, akkor két részletben hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Összekeverjük, majd kikent Zila tortaformába öntjük.

    180 fokon 20 percig sütjük.

    Krém:

    A cukrot, a pudingport és a tejet összekeverjük, majd megfőzzük és hagyjuk kihűlni.

    A tejszínt felverjük, majd ha kihűlt a pudingunk hozzáadjuk. Ízesítjük olvasztott csokoládéval, mézeskalács fűszerrel és fahéjjal.

    Betöltés:

    Ha a tészta kihűlt a krémet az üregekbe töltjük sima csöves nyomózsákkal, majd a torta oldalán bekarcoljuk a szeleteket.

    2 dl felvert tejszínhabbal megkenjük a torta tetejét, ezután a karcolásokat összekötjük a torta tetején, ezzel jelöljük, hogy hol vannak a szeletek, majd a torta oldalát is megkenjük tejszínhabbal, és körbeszórjuk a szeletelt mandulával.

    A betöltött krémmel, tejszínhabbal és mézeskalács csillaggal díszítjük. A közepére pedig kartonpapírból kivágott csillagot körbe szitáljuk fahéjjal.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá