Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Bevonás:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd tovább tovább verjük.
Kézi habverővel a tojások sárgáját kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a fehérje habot. Ha egyneművé kevertük, akkor két részletben hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Összekeverjük, majd kikent Zila tortaformába öntjük.
180 fokon 20 percig sütjük.
A cukrot, a pudingport és a tejet összekeverjük, majd megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük, majd ha kihűlt a pudingunk hozzáadjuk. Ízesítjük olvasztott csokoládéval, mézeskalács fűszerrel és fahéjjal.
Ha a tészta kihűlt a krémet az üregekbe töltjük sima csöves nyomózsákkal, majd a torta oldalán bekarcoljuk a szeleteket.
2 dl felvert tejszínhabbal megkenjük a torta tetejét, ezután a karcolásokat összekötjük a torta tetején, ezzel jelöljük, hogy hol vannak a szeletek, majd a torta oldalát is megkenjük tejszínhabbal, és körbeszórjuk a szeletelt mandulával.
A betöltött krémmel, tejszínhabbal és mézeskalács csillaggal díszítjük. A közepére pedig kartonpapírból kivágott csillagot körbe szitáljuk fahéjjal.