Fahéjjas Zila torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 12 szeletes Zila torta forma
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • kevés sütőpor

Krém:

  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • olvasztott étcsokoládé vagy csokoládé öntet
  • mézeskalács fűszer
  • fahéj

Bevonás:

  • 2 dl tejszín
  • szeletelt mandula

Díszítés:

  • mézeskalács csillag
  • fahéj

Elkészítése:

Tészta:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd tovább tovább verjük.

Kézi habverővel a tojások sárgáját kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a fehérje habot. Ha egyneművé kevertük, akkor két részletben hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Összekeverjük, majd kikent Zila tortaformába öntjük.

180 fokon 20 percig sütjük.

Krém:

A cukrot, a pudingport és a tejet összekeverjük, majd megfőzzük és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük, majd ha kihűlt a pudingunk hozzáadjuk. Ízesítjük olvasztott csokoládéval, mézeskalács fűszerrel és fahéjjal.

Betöltés:

Ha a tészta kihűlt a krémet az üregekbe töltjük sima csöves nyomózsákkal, majd a torta oldalán bekarcoljuk a szeleteket.

2 dl felvert tejszínhabbal megkenjük a torta tetejét, ezután a karcolásokat összekötjük a torta tetején, ezzel jelöljük, hogy hol vannak a szeletek, majd a torta oldalát is megkenjük tejszínhabbal, és körbeszórjuk a szeletelt mandulával.

A betöltött krémmel, tejszínhabbal és mézeskalács csillaggal díszítjük. A közepére pedig kartonpapírból kivágott csillagot körbe szitáljuk fahéjjal.