Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eszterházy torta recept

Eszterházy torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg darált dió
    • 5 dkg rétes liszt
    • késhegynyi őrölt fahéj
    • késhegynyi sütőpor

    Krém

    • 4,5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg darált dió
    • 1 dl konyak

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzá adjuk a cukrot. A diót a liszttel a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk. 4 db 23 centiméteres átmérőjű kerek lapot sütünk belőle.

    Krémhez pudingot, tojást, cukorral és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük és kellő sűrűsödésig főzzük.

    Megvárjuk, amíg kihűl, majd a habosra kevert margarinhoz keverjük. Hozzáadjuk a diót és a konyakot is.

    A lapokat sorra megkenjük a krémmel és tetszés szerint díszíthetjük.

     

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá