Eszterházy torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 db tojás fehérje
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 5 dkg rétes liszt
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • késhegynyi sütőpor

Krém

  • 4,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 1 dl konyak

Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzá adjuk a cukrot. A diót a liszttel a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk. 4 db 23 centiméteres átmérőjű kerek lapot sütünk belőle.

Krémhez pudingot, tojást, cukorral és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük és kellő sűrűsödésig főzzük.

Megvárjuk, amíg kihűl, majd a habosra kevert margarinhoz keverjük. Hozzáadjuk a diót és a konyakot is.

A lapokat sorra megkenjük a krémmel és tetszés szerint díszíthetjük.