Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eszterházy torta recept

Eszterházy torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 30 dkg cukor
    • 33 dkg darált dió
    • 2 dkg liszt
    • kevés konyak

    Krém:

    • 5 g zselatin por
    • 5 dl víz
    • 2,5 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 12 dkg cukor
    • 30 dkg vaj
    • 5 dkg darált dió
    • 0,5 dl konyak

    Csokimáz:

    • 10 dkg csokoládé
    • 3 ek étolaj
    • kb 5 ek baracklekvár

    Fehér csokimáz:

    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tjásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd beleforgatjuk a diót és a lisztet, majd csomómentesre keverjük a masszát. 23 cm-es tortaformában 5 lapot sütünk előmelegített sütőben.

    A krémhez a zselatint feloldjuk a vízben. A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal. A tejet felforraljuk, majd a sárgás masszát belecsorgatjuk a tejbe, folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk. Még melegen belekeverjük a feloldott zselatint. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, alaposan kihabosítjuk, majd belekeverjük a diót és a konyakot, majd alaposan elkeverjük.

    A lapokat meglocsoljuk kevés konyakkal, majd a krém 80 %-át betöltjük a lapok közé. A torta oldalát bekenjük a maradék krémmel.

    A lekvárt felforraljuk, majd a torta tetejére simítjuk. A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd a torta tetejére csorgatjuk spirál alakba. A fehér csokis mázat elkészítjük, majd azt is spirál alakban a torta tetejére csorgatjuk. Ezt követően a torta tetejének közepétől kiindulva fogpiszkálóval egyenes vonalakat húzunk a csokimasszában a torta széléhez. A maradék krémet habzsákba töltve díszíthetjük a torta szélét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá