Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eszterházy torta recept

Eszterházy torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg kristálycukor
    • 30 dkg darált dió
    • 2 dkg rétes liszt

    Krém:

    • 2 dkg zselatin fix
    • 2,5 dl tej
    • 1 vaníliás cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 12 dkg kristálycukor
    • 30 dkg margarin
    • 5 dkg darált dió

    Máz:

    • 1 tábla étcsoki
    • 10 dkg porcukor
    • víz

    Díszítés:

    • őrölt dió
    • fél diószemek

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, majd beleforgatjuk a lisztet és a diót. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 4-5 részre vágjuk lapjában.

    A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a tejet felforraljuk. Ha forr a tej, apránként belecsorgatjuk a cukros tojássárgákat, és sűrűre főzzük. Ha félig kihűlt, hozzáadjuk a diót és a margarint. Jól kikeverjük (én mixerrel is átkevertem), és hűtőbe tesszük.

    A lapokat megkenjük a krémmel úgy, hogy hagyunk kellő mennyiséget a tetejére és az oldalára is.

    A porcukrot annyi hideg vízzel hígítjuk, hogy ne legyen sem túl híg, sem túl sűrű. Bevonjuk vele a tortát.

    A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és tetejét körbecsíkozzuk, majd tűvel, vagy fogvájóval kihúzkodjuk mintára.

    A torta oldalát durvára őrölt dióval megszórjuk, a tetejét pedig fél diószemekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá