Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gyümölcsös, vaníliakrémes torta recept

Erdei gyümölcsös, vaníliakrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 púpozott ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 2 mk szódabikarbóna
    • 2 mk sütőpor

    Krém:

    • 3,5 dl tej
    • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Továbbá:

    • pár kanál szilvalekvár
    • 1 csomag vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott 450 g-os)

    Tetejére:

    • kb. 2 dl habtejszín
    • tortabevonó étcsoki (180 g-os)
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    Először is két szív alakú piskóta tésztát sütünk, egy natúrt és egy kakaósat.

    A három tojást szétválasztjuk. A sárgáját 3 ek cukorral fehéredésik keverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük. A 3 ek lisztbe belekeverjük az 1 mk szódabikarbónát és az 1 mk sütőport. A felvert habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, majd óvatosan összekeverjük. Végül pedig a kevert lisztet beleszitáljuk a habba, és nagyon óvatosan (levegősen) összekeverjük az egészet. Beleöntjük a masszát a sütőformába, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük (tűpróba).
    (Én a tetejére sütőpapírt tettem.)

    Miközben sül, elkészítjük a másik adag piskóta masszát majdnem ugyanígy, csak a lisztbe kakaóport is keverünk.

    Mikor megsült a tészta és langyosra kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a szilikont, és már önthetjük is bele a kakaós masszát, mehet a sütőbe sülni ugyanúgy, mint az első adag.

    Közben nekiállunk elkészíteni a krémet. Egy lábosban feltesszük a tejet melegíteni, beleöntjük a pudingport, és sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. A teljesen kihűlt pudingot a cukros margarinnal robotgéppel jól összekeverjük. A krémet elfelezzük.

    A natúr piskótalapot megkenjük szilvalekvárral, majd erre rákenjük a felezett krém felét, és a már kiolvadt gyümölcsöt rászórjuk. (Ha a tetejét ezzel szeretnénk díszíteni, akkor tegyünk félre.) Erre rákenjük a felezett krém másik felét. Ráhelyezzük a krémre a kakaós piskótát. (Kicsit óvatosan rányomkodjuk.)

    Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd 1 ek étolajjal jól összekeverjük, és kb. a torta felét leöntjük az olvasztott csokoládéval. Míg szárad a csoki, addig a megmaradt krémmel bekenjük az oldalát, és felverjük kemény habbá a tejszínt.

    Mikor megkötött a csokoládé, tetszés szerint díszítjük a tetejét (oldalát) tejszínhabbal és gyümölccsel. Tetejére én pár szem epret tettem, de lehet az erdei gyümölcsből is tenni, ki mivel szeretné díszíteni.

    Felszeletelés előtt a hűtőben tároljuk!

    Sok sikert a torta elkészítéséhez!

    Tipp:

    Én az eperszemeket lekentem fehér étkezési zselatinnal, így szép fényesek lettek az eprek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá