Erdei gyümölcsös, vaníliakrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erdei gyümölcsös, vaníliakrémes torta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 púpozott ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 mk szódabikarbóna
  • 2 mk sütőpor

Krém:

  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Továbbá:

  • pár kanál szilvalekvár
  • 1 csomag vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott 450 g-os)

Tetejére:

  • kb. 2 dl habtejszín
  • tortabevonó étcsoki (180 g-os)
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

Először is két szív alakú piskóta tésztát sütünk, egy natúrt és egy kakaósat.

A három tojást szétválasztjuk. A sárgáját 3 ek cukorral fehéredésik keverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük. A 3 ek lisztbe belekeverjük az 1 mk szódabikarbónát és az 1 mk sütőport. A felvert habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, majd óvatosan összekeverjük. Végül pedig a kevert lisztet beleszitáljuk a habba, és nagyon óvatosan (levegősen) összekeverjük az egészet. Beleöntjük a masszát a sütőformába, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük (tűpróba).
(Én a tetejére sütőpapírt tettem.)

Miközben sül, elkészítjük a másik adag piskóta masszát majdnem ugyanígy, csak a lisztbe kakaóport is keverünk.

Mikor megsült a tészta és langyosra kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a szilikont, és már önthetjük is bele a kakaós masszát, mehet a sütőbe sülni ugyanúgy, mint az első adag.

Közben nekiállunk elkészíteni a krémet. Egy lábosban feltesszük a tejet melegíteni, beleöntjük a pudingport, és sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. A teljesen kihűlt pudingot a cukros margarinnal robotgéppel jól összekeverjük. A krémet elfelezzük.

A natúr piskótalapot megkenjük szilvalekvárral, majd erre rákenjük a felezett krém felét, és a már kiolvadt gyümölcsöt rászórjuk. (Ha a tetejét ezzel szeretnénk díszíteni, akkor tegyünk félre.) Erre rákenjük a felezett krém másik felét. Ráhelyezzük a krémre a kakaós piskótát. (Kicsit óvatosan rányomkodjuk.)

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd 1 ek étolajjal jól összekeverjük, és kb. a torta felét leöntjük az olvasztott csokoládéval. Míg szárad a csoki, addig a megmaradt krémmel bekenjük az oldalát, és felverjük kemény habbá a tejszínt.

Mikor megkötött a csokoládé, tetszés szerint díszítjük a tetejét (oldalát) tejszínhabbal és gyümölccsel. Tetejére én pár szem epret tettem, de lehet az erdei gyümölcsből is tenni, ki mivel szeretné díszíteni.

Felszeletelés előtt a hűtőben tároljuk!

Sok sikert a torta elkészítéséhez!

Tipp:

Én az eperszemeket lekentem fehér étkezési zselatinnal, így szép fényesek lettek az eprek!