Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós tora recept

Epres-túrós tora
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt

    Krémhez :

    • 0,5 kg túró
    • 0,5 kg eper
    • 0,5 liter habtejszín
    • 1 cshabfixáló
    • néhány evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A tojásokból, cukorból és a lisztből a szokásos módon piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd megvárjuk amíg kihűl.

    Közben a túrót belerakjuk egy tálba és rakunk bele néhány kanál cukrot. Aztán a habtejszínt felverjük kemény habbá, közben pedig beleszórjuk a habfixálót. Amikor ez kész összekeverjük a túrót és a tejszínt (botmixerrel). Én az epret villával nyomkodtam szét vagy botmixerrel ( az eper érettségétől függ). Végül az epret és a tejszínes-túrót összekeverjük.

    Én a piskótát ketté vágtam és egyaránt bekentem a tetejét és az oldalát is a krémmel.

    Díszítésképpen kitettem egy kis tálba tejszínt meg epret és azzal tetszőlegesen díszítettem a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá