Epres-túrós tora

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt

Krémhez :

  • 0,5 kg túró
  • 0,5 kg eper
  • 0,5 liter habtejszín
  • 1 cshabfixáló
  • néhány evőkanál cukor

Elkészítése:

A tojásokból, cukorból és a lisztből a szokásos módon piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd megvárjuk amíg kihűl.

Közben a túrót belerakjuk egy tálba és rakunk bele néhány kanál cukrot. Aztán a habtejszínt felverjük kemény habbá, közben pedig beleszórjuk a habfixálót. Amikor ez kész összekeverjük a túrót és a tejszínt (botmixerrel). Én az epret villával nyomkodtam szét vagy botmixerrel ( az eper érettségétől függ). Végül az epret és a tejszínes-túrót összekeverjük.

Én a piskótát ketté vágtam és egyaránt bekentem a tetejét és az oldalát is a krémmel.

Díszítésképpen kitettem egy kis tálba tejszínt meg epret és azzal tetszőlegesen díszítettem a tortát.