Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres sajttorta recept

Epres sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    20 cm-es formához:

    • 10 dkg kakaós ízű keksz
    • 4 babapiskóta
    • 5 dkg margarin

    Krém:

    • 10 dkg mascarpone
    • 2 dl tejföl
    • 20 dkg porcukor
    • 1 tk vanília aroma
    • reszelt citromhéj
    • fél citrom leve
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Epres öntet:

    • 50 dkg eper
    • fél citrom leve
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • porcukor
    • 1 ek keményítő

    Elkészítése:

    A kekszet és a babapiskótát összemorzsoljuk, majd a felolvasztott margarinnal elkeverjük. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beletesszük a kekszes masszát, kézzel jól elegyengetjük.

    A mascarponét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vanília aromával simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, végül pedig az egész tojást is.
    Ezt a krémet a kekszes alapra öntjük, a tetejét elsimítjuk.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig sütjük. Ha a teteje már kezd egy kis színt kapni, ki lehet venni a sütőből. (Én légkeveréses módban, 150 fokon, 30 percig sütöttem.) A formában hagyjuk teljesen kihűlni!

    Az epret botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a citromlevet, a vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot. Feltesszük a tűzre, és állandó keverés mellett pár percig főzzük.

    A keményítőt simára keverjük egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett az eperhez öntjük, és besűrítjük vele. (Egy kicsit folyósabb állagot kapjunk.)

    A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazunk az öntetből, majd eperszeletekkel díszítjük. A maradék öntetet tálaláskor külön kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá