Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-fehércsokis sajtkrémes torta recept

Epres-fehércsokis sajtkrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek cukor
    • 2 ek liszt
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 1 kk sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet kardamom mag

    A krémhez

    • 2 dl tejszín
    • 10 dkg vaj
    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 3 ek cukor
    • 1 vanília kikapart magja
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 3 dkg natúr pisztácia
    • 30 dkg friss eper
    • citromfű

    Elkészítése:

    A tojásokat a tojássárgával, cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal robotgéppel jó habosra felverjük, és az előre leszitált sütőporos lisztet elvegyítjük fakanállal benne, úgy, hogy sok levegő kerüljön bele. A kardamom magot is hozzákeverjük.

    Kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.

    A tejszínt a csokival és a kikapart vaníliával felolvasztjuk gőz felett, majd 10 dkg vajat és a cukrot is hozzáadva sima krémmé keverjük. Teljesen kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.

    1-2 óra elteltével a krémet elkeverjük a sajtkrémmel. Megtöltjük a tortát, és az egészet bevonjuk a maradék krémmel.

    Eperrel díszítjük, és pisztáciával megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá