Epres-fehércsokis sajtkrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 4 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 1 kk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet kardamom mag

A krémhez

  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 3 ek cukor
  • 1 vanília kikapart magja
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg natúr pisztácia
  • 30 dkg friss eper
  • citromfű

Elkészítése:

A tojásokat a tojássárgával, cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal robotgéppel jó habosra felverjük, és az előre leszitált sütőporos lisztet elvegyítjük fakanállal benne, úgy, hogy sok levegő kerüljön bele. A kardamom magot is hozzákeverjük.

Kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.

A tejszínt a csokival és a kikapart vaníliával felolvasztjuk gőz felett, majd 10 dkg vajat és a cukrot is hozzáadva sima krémmé keverjük. Teljesen kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.

1-2 óra elteltével a krémet elkeverjük a sajtkrémmel. Megtöltjük a tortát, és az egészet bevonjuk a maradék krémmel.

Eperrel díszítjük, és pisztáciával megszórjuk.