Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres charlotte torta marcipán csigákkal recept

Epres charlotte torta marcipán csigákkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg cukor
    • 4 tojás
    • 8 ek víz
    • 20 dkg finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 5 ek eperlekvár (a kenéshez)

    Krémhez:

    • 20 g zselatin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg eper
    • 5 dl gyümölcsjoghurt
    • 1 dl víz

    Csigákhoz:

    • 10 dkg marcipán

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, 4 ek vízzel habosra keverjük.

    A tojások fehérjéhez adunk 4 ek vizet, keményre felverjük, és 5 dkg cukorral tovább keverjük.

    A liszt felét, amiben elvegyítjük a sütőport, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, majd a megmaradt lisztet és a többi habot.

    Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, vizes konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, szorosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

    Miután kihűlt, kitekerjük, lekvárral megkenjük, és visszatekerjük. Kb. fél óra múlva felszeleteljük.
    Egy tortaforma oldalát és az alját kibéleljük a tekercsekkel.

    Krém készítése:

    Az epret a cukorral és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal.
    1 dl vizet felforralunk, csomómentesre elkeverjük benne a zselatint, és a joghurthoz keverjük.
    Amikor már nem túl híg, de még nem dermedt meg, beleöntjük a piskótatekercsekkel bélelt formába. Néhány órára hűtőbe tesszük.

    Csigák készítése:

    A marcipánt 3 részre osztjuk, és csigatesteket formázunk belőle. Piskótatekercsből van a háza, és lekvárral elkészítjük a szemüket és a szájukat.

    Az epres charlotte torta marcipán csigákkal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 217 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 41 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek