Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Csigákhoz:
Elkészítése:
A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, 4 ek vízzel habosra keverjük.
A tojások fehérjéhez adunk 4 ek vizet, keményre felverjük, és 5 dkg cukorral tovább keverjük.
A liszt felét, amiben elvegyítjük a sütőport, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, majd a megmaradt lisztet és a többi habot.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, vizes konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, szorosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, kitekerjük, lekvárral megkenjük, és visszatekerjük. Kb. fél óra múlva felszeleteljük.
Egy tortaforma oldalát és az alját kibéleljük a tekercsekkel.
Az epret a cukorral és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal.
1 dl vizet felforralunk, csomómentesre elkeverjük benne a zselatint, és a joghurthoz keverjük.
Amikor már nem túl híg, de még nem dermedt meg, beleöntjük a piskótatekercsekkel bélelt formába. Néhány órára hűtőbe tesszük.
A marcipánt 3 részre osztjuk, és csigatesteket formázunk belőle. Piskótatekercsből van a háza, és lekvárral elkészítjük a szemüket és a szájukat.