Epres charlotte torta marcipán csigákkal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 8 ek víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 5 ek eperlekvár (a kenéshez)

Krémhez:

  • 20 g zselatin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg eper
  • 5 dl gyümölcsjoghurt
  • 1 dl víz

Csigákhoz:

  • 10 dkg marcipán

Elkészítése:

A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, 4 ek vízzel habosra keverjük.

A tojások fehérjéhez adunk 4 ek vizet, keményre felverjük, és 5 dkg cukorral tovább keverjük.

A liszt felét, amiben elvegyítjük a sütőport, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, majd a megmaradt lisztet és a többi habot.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, vizes konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, szorosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Miután kihűlt, kitekerjük, lekvárral megkenjük, és visszatekerjük. Kb. fél óra múlva felszeleteljük.
Egy tortaforma oldalát és az alját kibéleljük a tekercsekkel.

Krém készítése:

Az epret a cukorral és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal.
1 dl vizet felforralunk, csomómentesre elkeverjük benne a zselatint, és a joghurthoz keverjük.
Amikor már nem túl híg, de még nem dermedt meg, beleöntjük a piskótatekercsekkel bélelt formába. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Csigák készítése:

A marcipánt 3 részre osztjuk, és csigatesteket formázunk belőle. Piskótatekercsből van a háza, és lekvárral elkészítjük a szemüket és a szájukat.