Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres charlotte recept

Epres charlotte
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótatekercs:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 ek cukor
    • 12 ek liszt
    • 1 cs sütőpor
    • eperdzsem

    Krém:

    • 6 dl habtejszín
    • 50 g zselatin
    • 1 dl víz
    • 100 g eperdzsem
    • eper

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások kemény habját.

    Kivajazott, lisztezett gáztepsiben 180 fokon aranysárgára sütjük. A piskóta alapanyagaiból két lapot, majd ha kihűlt, mindkettőt belekvározzuk és felszeleteljük ujjnyi vastagra.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az eperdzsemet. A vízben felfőzzük a zselatint, amit ha langyosra hűlt hozzákeverjük a krémhez, végül hozzáadjuk a friss gyümölcsöt.

    Egy mély tálat kibélelünk folpackkal, körberakjuk a piskótatekercsekkel,majd beletöltjük a krémet és a tetejét lezárjuk piskótatekercsekkel.

    Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben, majd kiborítjuk a formából és friss gyümölccsel, illetve tejszínhabbal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá