Epres charlotte

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epres charlotte

Hozzávalók:
Piskótatekercs:

  • 12 tojás
  • 12 ek cukor
  • 12 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • eperdzsem

Krém:

  • 6 dl habtejszín
  • 50 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 100 g eperdzsem
  • eper

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások kemény habját.

Kivajazott, lisztezett gáztepsiben 180 fokon aranysárgára sütjük. A piskóta alapanyagaiból két lapot, majd ha kihűlt, mindkettőt belekvározzuk és felszeleteljük ujjnyi vastagra.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az eperdzsemet. A vízben felfőzzük a zselatint, amit ha langyosra hűlt hozzákeverjük a krémhez, végül hozzáadjuk a friss gyümölcsöt.

Egy mély tálat kibélelünk folpackkal, körberakjuk a piskótatekercsekkel,majd beletöltjük a krémet és a tetejét lezárjuk piskótatekercsekkel.

Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben, majd kiborítjuk a formából és friss gyümölccsel, illetve tejszínhabbal díszítjük.