Eperkrémes ombre unikornis torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Piskótához:
- 300 g liszt
- 2,5 tk sütőpor
- 1/4 tk só
- 4 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g porcukor
- 115 g margarin
- 250 ml tej
- 3 ek vanília aroma
- 3 ek olaj
Krémhez:
- 200 ml habtejszín
- 200 g mascarpone
- 200 g eperdzsem
- 2 ek eperaroma
Díszítés:
- 400 ml habtejszín
- 1-1 tubus lila és rózsaszín ételfesték
- ehető rózsaszín csillám
- unikornis tortadísz szett
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Két 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.
Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
A tésztát két bélelt formába töltjük. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt. 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.
Előfordulhat az alulról erősebben sugárzó hőtől, hogy alulról befelé púposodik a piskóta alja, ilyenkor ne essünk pánikba, csak tetejével lefelé helyezzük sütőpapírra és tegyünk rá nehezéknek egy tányért, így hagyjuk hűlni. A puklinak nyoma sem lesz!
A habtejszínt kézi habverővel felverjük, majd közepes fokozat mellett hozzáadjuk a mascarponet, a dzsemet és az aromát. Hűtőben fél órát pihentetjük.
A habtejszínt felverjük, majd 4 tálban elosztjuk: az egyikbe 5 csepp lila, a másikba 5 csepp rózsaszín, a harmadikba két csepp rózsaszín ételfestéket csepegtetünk, a negyediket pedig fehéren hagyjuk.
Bevonjuk a tortát: alulra sötét rózsaszín, középre világos rózsaszín, felülre és a torta tetejére pedig fehér habot tapasztgatunk, de ügyeljünk rá, hogy kb 4 kanálnyi hab mindből kimaradjon az edényekben! Tortakártyával elsimítjuk a habot, addig egyengetve, amíg sima felületű nem lesz.
A tortadíszt elhelyezzük a tortán, majd a maradék habokból különböző kis halmocskákat nyomunk a torta tetejére és oldalára, sörény szerű vonalban.
A tetejét megszórjuk a csillámmal, majd hűtőben 2 órát pihentetjük.