Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán csokis csokitorta recept

Duplán csokis csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Kakaós lap: (A csésze 2,5 dl-es.)

    • 1 csésze liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 csésze kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl olaj
    • 1 dl víz
    • 2 kávéskanál sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Kávés lap:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 8 ek kávé
    • 10 dkg dió
    • 20 dkg liszt
    • fél cs sütőpor

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 cs csokis pudingpor
    • 20 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 2 ek rumaroma
    • 12 dkg tortabevonó

    Díszítés:

    • 5-5 dkg barna és fehér csoki
    • tortadara

    Elkészítése:
    Kakaós lap: A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot,tojások sárgáját az étolajat és a vizet.Ezután fakanállal belekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Lisztezett/zsírozott kapcsos tortaformában közepes lángon, tűpróbáig sütjük.

    Kávés lap: A tojás sárgákat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzáadjuk a lefőzött kávét,a diót, a lisztet és a sütőport, majd a végén óvatosan a tojások kemény habját.Lisztezett/zsírozott kapcsos tortaformában kisütjük úgy, mint a kakaós lapot.

    Krém: A tejben felfőzzük a pudingporokat, majd kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudinghoz. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és hozzádolgozzuk a krémhez.

    A torta összeállítása: A krémből kb 4 evőkanállal félre teszünk a díszítéshez. Az alsó kakaós lapra rákenjük a megmaradt krém felét, erre tesszük a kávés lapot, majd a megmaradt krémet. Erre a másik lap kerül. A torta oldalát és a tetejét is bevonjuk krémmel.Ezután a torta oldalát csokidarával beszórjuk. A tetejére 2 fajta csokit olvasztunk. 5 dkg barna csokit gőz felett felolvasztunk ha felolvadt belekeverünk 1 evőkanál étolajat, a fehér csokit is ugyan így. A barna csokit ráöntjük a torta tetejére elsimítjuk,majd a fehér csokit gyorsan evőkanállal körkörösen rácsorgatjuk, majd azonnal a középpontból kiindulva fogpiszkálóval körbe csíkozzuk. Ha kihűlt a tetejét tetszőlegesen kidíszítjük a krémmel.(Lásd a képeken!)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá