Duplán csokis csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Duplán csokis csokitorta

Hozzávalók:
Kakaós lap: (A csésze 2,5 dl-es.)

  • 1 csésze liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csésze kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Kávés lap:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 8 ek kávé
  • 10 dkg dió
  • 20 dkg liszt
  • fél cs sütőpor

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 cs csokis pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 2 ek rumaroma
  • 12 dkg tortabevonó

Díszítés:

  • 5-5 dkg barna és fehér csoki
  • tortadara

Elkészítése:
Kakaós lap: A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot,tojások sárgáját az étolajat és a vizet.Ezután fakanállal belekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Lisztezett/zsírozott kapcsos tortaformában közepes lángon, tűpróbáig sütjük.

Kávés lap: A tojás sárgákat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzáadjuk a lefőzött kávét,a diót, a lisztet és a sütőport, majd a végén óvatosan a tojások kemény habját.Lisztezett/zsírozott kapcsos tortaformában kisütjük úgy, mint a kakaós lapot.

Krém: A tejben felfőzzük a pudingporokat, majd kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudinghoz. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és hozzádolgozzuk a krémhez.

A torta összeállítása: A krémből kb 4 evőkanállal félre teszünk a díszítéshez. Az alsó kakaós lapra rákenjük a megmaradt krém felét, erre tesszük a kávés lapot, majd a megmaradt krémet. Erre a másik lap kerül. A torta oldalát és a tetejét is bevonjuk krémmel.Ezután a torta oldalát csokidarával beszórjuk. A tetejére 2 fajta csokit olvasztunk. 5 dkg barna csokit gőz felett felolvasztunk ha felolvadt belekeverünk 1 evőkanál étolajat, a fehér csokit is ugyan így. A barna csokit ráöntjük a torta tetejére elsimítjuk,majd a fehér csokit gyorsan evőkanállal körkörösen rácsorgatjuk, majd azonnal a középpontból kiindulva fogpiszkálóval körbe csíkozzuk. Ha kihűlt a tetejét tetszőlegesen kidíszítjük a krémmel.(Lásd a képeken!)