Hozzávalók:
Kakaós lap: (A csésze 2,5 dl-es.)
Kávés lap:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
Kakaós lap: A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot,tojások sárgáját az étolajat és a vizet.Ezután fakanállal belekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Lisztezett/zsírozott kapcsos tortaformában közepes lángon, tűpróbáig sütjük.
Kávés lap: A tojás sárgákat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzáadjuk a lefőzött kávét,a diót, a lisztet és a sütőport, majd a végén óvatosan a tojások kemény habját.Lisztezett/zsírozott kapcsos tortaformában kisütjük úgy, mint a kakaós lapot.
Krém: A tejben felfőzzük a pudingporokat, majd kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudinghoz. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és hozzádolgozzuk a krémhez.
A torta összeállítása: A krémből kb 4 evőkanállal félre teszünk a díszítéshez. Az alsó kakaós lapra rákenjük a megmaradt krém felét, erre tesszük a kávés lapot, majd a megmaradt krémet. Erre a másik lap kerül. A torta oldalát és a tetejét is bevonjuk krémmel.Ezután a torta oldalát csokidarával beszórjuk. A tetejére 2 fajta csokit olvasztunk. 5 dkg barna csokit gőz felett felolvasztunk ha felolvadt belekeverünk 1 evőkanál étolajat, a fehér csokit is ugyan így. A barna csokit ráöntjük a torta tetejére elsimítjuk,majd a fehér csokit gyorsan evőkanállal körkörösen rácsorgatjuk, majd azonnal a középpontból kiindulva fogpiszkálóval körbe csíkozzuk. Ha kihűlt a tetejét tetszőlegesen kidíszítjük a krémmel.(Lásd a képeken!)