Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobos torta recept

Dobos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj/margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 18 dkg liszt

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 30 dkg vaj
    • 2 tasak vaníliás cukor

    Máz:

    • 1 kk vaj/margarin
    • 15 dkg kristálycukor
    • néhány csepp citromlé
    • vaj a kés kenéséhez

    Díszítéshez:

    • 1,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

     

    A tojásokat szétválasztjuk. A vajat felolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból 8 db 26 cm-es kört vágunk és tepsire fektetjük őket.

    A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

    A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját a cukorral habosítsuk ki, majd felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tojáshabot, legvégül pedig a nem forró vajat.

    A tésztát osszuk el a 8 korongon egyenlően, simítsuk el és a forró sütőbe téve világosra sütjük a korongokat egymás után. A megsült korongokra egy 24 cm-es tortakarikát ráhelyezünk és körbevágjuk, így mindegyik korong egyforma méretű lesz. Hagyjuk kihűlni.

    Krém készítése:

    A tojásokat a porcukorral kihabosítjuk. Beletördeljük az étcsokoládét és vízgőz felett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

    A vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt csokis krémet.

    Egy lapot félreteszünk, a többit megtöltjük a krémmel, kicsit összenyomjuk, majd kívülről vékonyan befedjük a maradék krémmel oldalt és a tetején is. Hűtőszekrénybe tesszük a tortát, hogy jól lehűljön.

    Máz készítése:

    A vajat a cukorral felolvasztjuk. Hozzáadjuk a citromlevet és lassú tűzön aranysárgára pirítjuk. Vajjal megkent széles pengéjű késsel gyors mozdulatokkal a félretett piskótalapra rásimítjuk. Bevajazzuk a kés pengéjét, és még melegen 16 szeletre vágjuk a lapot (a kést minden vágás előtt vajazzuk be!).

    A lehűlt torta tetejére tesszük a cukormázas szeleteket, majd felvert tejszínnel díszítjük a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá